måndag 27 september 2010

Gärna 25 våningar vid Carlsgatan

Byggkommularådet i Malmö, Anders Rubin, säger ”Vi vill först höra vad folk tycker”.

Fågan gäller hushöjderna för området norr om Centralen. Kanozi ville undvika en jämnhög husmassa och föreslog att några byggnader skulle bli upp till 25 våningar men hejdades av klommunen.

Min åsikt är helt klar: givetvis ska vi bygga med varierad höjd och en del av husen får gärna ha 25 våningar. Läget nära Centralen gör att det är naturligt att bygga högt just här. Och premiera gärna arkitektur som vågar sticka ut framför den uttjatade nyfunkisen.

7 kommentarer:

Självklart! sa...

Klart det ska byggas högre hus Rubin!

Anonym sa...

På tiden att Malmö blir en "storstad".

Anonym sa...

Självklart ska det byggas högt, rejält högt. Blir bara halvdant om man kompromissar så ett par skyskrapor på minst 50 våningar som kan uppvägas av några lägre hus på 15-25 våningar skapar en snygg skyline.
Finns ingen historisk bebyggelse att ta hänsyn till vid Carslgatan.
och det kommer att se väldigt häftigt ut från havet!

Anonym sa...

Kan bara hålla med! ser bara positiva effekter med höga hus/skyskrapor. Jag ser gärna ett par hus som är betydligt högre än 25 våningar här!

Anonym sa...

BYGG HÖGT!! BYGG NU!!!

Anonym sa...

hur kan man ens tveka efter att ha sett hur mycket turning torso hyllas?

den är hur hög som helst och ser ändå extremt bra ut ! Ni måste bygga varierade hus höjder och 25 våningar är juh utmärkt. KOm igen nu ni har chansen att visa att malmö vågar att bli höghusens stad som verken stockholm eller göteborg vågar. Ko igen BYGG !!! sluta tveka

Anonym sa...

Bygg fler byggnader som är Snygga ,speciella och intelligent utformade!! och glöm inte att ha 25 våningar som lägsta höjd tack.
Heja malmö!